Kussen vulling

Kussenvulling kopen

Kussenvulling kopen? Vulling is erg belangrijk, want zonder goed vulmateriaal voor een kussen is jouw sierkussen, bankkussen of zitzak niets meer dan een stukje stof. In het assortiment van schuimrubberbetaalbaar.nl vind je verschillende soorten vulling voor in kussens. Van pandavulling met een brandvertragende werking tot aan kussenvulling in de vorm van latex vlokken, comforel of kapok. Ook beschikken wij over andere stoffeerartikelen.

Bekijk het aanbod en plaats een bestelling of kom gerust langs in de showroom. Je vindt de showroom aan de Middenhavenstraat 34 e/f in IJmuiden.

Sorteren op
Aantal per pagina

Kussenvulling kopen voor optimaal comfort

Waarmee kun je een kussen vullen? Dit doe je met kussenvulling, waarbij de juiste soort voor het type kussen voor optimaal comfort zorgt. Welke soort vulling het meest geschikt is, is geheel afhankelijk van het doel en het gebruik van het kussen. Bepaalde soorten vulling komt immers vaak voor in bepaalde kussens. Zo wordt voor het vullen van een zitzak vaak gebruik gemaakt van EPS parels ook wel tempex of piep schuim balletjes genoemd, terwijl schuimrubber kussenvulling en polyethervulling geschikt zijn voor het vullen van sier- en bankkussens.

En voor het vullen van kussens voor op de bank? Voor een bankkussen opvullen is latex vulling zeer geschikt, onder andere in de vorm van vlokken. Kapok wordt daarentegen gebruikt voor bijna alle soorten kussens. In ons assortiment vind je verschillende soorten kussenvulling. Denk hierbij aan polyether vlokken, latex vlokken, combi latex en comforel, comforel, kapok, pandavulling en EPS parels. Maar voor welke toepassing is welke kussenvulling het meest geschikt?

Polyether vlokken kussenvulling

Wat is de beste vulling voor een zitkussen? Polyether vlokken bestaan uit fijne deeltjes schuimrubber kussenvulling, fijngesneden polyether en koudschuim om precies te zijn. Deze polyether / koudschuim vlokken zijn bruikbaar voor de vulling van vele verschillende soorten kussens. Zo kun je dit materiaal gebruiken voor het vullen van een poef, sierkussens, zitkussens, hondenkussens, hoofdkussens en rugkussen. Maar voor het vullen van een zitzak is deze losse schuimrubber kussenvulling dan NIET geschikt als je er echt op wil zitten .

Latex vlokken kussenvulling

Latex vlokken worden veelal toegepast voor het vullen van onder andere hoofdkussen, rugkussens en loungekussens. Heb je een hond? Ook als kussenvulling voor een hondenkussen is dit materiaal meer dan geschikt. Deze losse kussenvulling is soepel en veerkrachtig, vormvast en duurzaam. Wij verkopen latex vlokken per 500 gram, per kilo en per 12,5 kilo.

Latex comforel kussenvulling

Latex comforel is een – je raadt het al – mix tussen latex vlokken en comforel bolletjes. Dit is een kussen vulling die zeer veerkrachtig is en een gladde afwerking heeft. Daarnaast heeft het ook nog eens goede vormvaste eigenschappen. Het is vulmateriaal dat onder andere toegepast wordt voor het vullen van medium kussens, zachte zitkussens of een kussen voor je trouwe viervoeter.

Comforel kussenvulling

Ook comforel is geschikt voor gebruik in verschillende soorten kussens. Maar wat is comforel? Comforel is een gesiliconiseerde holle vezel die in bolletjes is gedraaid. Het is zacht, geeft veel volume en is veerkrachtiger dan sommige andere kussenvullingen. Dit materiaal wordt veel gebruikt in onder andere rugkussens, sierkussens en hoofdkussens. Het wordt veel gebruikt als vulling voor hoofdkussens, omdat het door de kleine vezelbolletjes compleet naar de vorm van je hoofd vormt. Daarnaast zijn deze bolletjes ook nog eens hypoallergeen.

Kapok kussenvulling

Kapok is een vulmiddel voor onder andere kussens dat afkomstig is van de rijpe vruchten van de kapokboom. Het is vooral populair als gebruik als vulling voor hoofdkussens, omdat het materiaal vele voordelen kent. Zo is kapok licht, luchtig, vochtregulerend, ventilerend en zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Naast voor hoofdkussens, wordt kapok ook gebruikt als vulmiddel voor sierkussens.

Pandavulling kussenvulling

Pandavulling is een synthetische vulling die wordt gebruikt voor het vullen van knuffels, poppen, isolatie én sierkussens. Het is veerkrachtig, isolerend, donzig, licht, isolerend en wasbaar tot maar liefst 40 graden (dit geldt alleen voor de witte pandavulling). Daarnaast heeft het een vlam vertragende werking.

EPS parels kussenvulling

EPS parels worden veelal gebruikt voor het opvullen van hondenkussens of zitzakken. EPS staat voor Expanded Polysterene en is een luxe materiaal. Deze parels hebben een warmte isolerende werking en gaan lang mee. De parels zakken namelijk minder snel in dan sommige andere vullingen. Het grootste voordeel is dat de parels zich helemaal vormen naar de vorm van bijvoorbeeld je hond.

Koop je kussenvulling eenvoudig in de webshop

  • Allerlei soorten vulling voor je zitzak, sierkussen of zitkussen te koop
  • Online bestellen of de mogelijkheid om af te halen in IJmuiden
  • Hoogwaardige producten
  • Scherpste prijzen van Nederland
  • Goed bereikbare klantenservice

Hoeveel kussenvulling je kunt bestellen, verschilt per product. Voor sommige soorten vulling is de besteleenheid per kilo, per 250 gram of per 500 gram. In andere gevallen kun je de vulling weer per zak bestellen. Per product geven we aan wat de besteleenheid is.

Bekijk ons aanbod aan en bestel direct

Bekijk het aanbod van schuimrubberbetaalbaar.nl aan verschillende soorten kussenvulling en plaats een bestelling in de webshop. Weet je niet precies welke kussenvulling je moet kopen en welke het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing? In dat geval kun je contact met ons opnemen voor meer informatie of een bezoek brengen aan de showroom in IJmuiden. Wij zijn telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0255 - 51 99 25 of je kunt een e-mail sturen naar info@schuimrubberbetaalbaar.nl, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met deskundig advies