Ruim aanbod in schuimrubber van verschillende kwaliteiten

Op zoek naar een schuimrubber mat? Schuimrubber is een opvulmateriaal dat wordt verwerkt in matrassen, kussens, banken en stoelen. In het assortiment van schuimrubberbetaalbaar vindt u zowel polyether als koudschuim in verschillende kwaliteiten. We hebben platen in vaste afmetingen, maar kunnen ook schuimrubber op maat maken voor bijvoorbeeld een matras in uw caravan, camper, boot of vouwwagen.

Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek welke soorten schuimrubber we kunnen leveren. Voeg de producten toe aan uw winkelwagen en plaats een bestelling.

Schuimrubber voor matrassen bestellen bij schuimrubberbetaalbaar

  • -> Allerlei soorten schuimrubbers
  • -> De juiste prijs-kwaliteitverhouding
  • -> Online bestellen, of de mogelijkheid om af te halen in IJmuiden
  • -> Hoogwaardige producten: schuimrubber mat van hoge kwaliteit
  • -> Goed bereikbare klantenservice

Polyether of koudschuim kiezen?

Bij het kiezen van schuimrubber is de optie polyether of koudschuim afhankelijk van de toepassing waarvoor het gebruikt wordt. Als de toepassing niet intensief is, is polyether een betere keuze. Bij dagelijks gebruik is het echter verstandiger om koudschuim te kiezen. Voor recreatieve toepassingen (kussens en matrassen voor campers en caravans) wordt polyether aangeraden. Koudschuim wordt toegepast in matrassen, banken of kussens die elke dag gebruikt worden.

Polyether schuimrubber mat met verschillende SG-waarden

U heeft keuze uit polyether schuimrubber met uiteenlopende SG-waarden. SG staat voor soortelijk gewicht en geeft de dichtheid van het materiaal aan. Een hogere SG-waarde betekent een hogere dichtheid, maar dit wil niet zeggen dat het materiaal ook harder aanvoelt. Een hogere dichtheid zorgt daarentegen wel voor meer veerkracht en een langere gebruiksduur.

Polyether SG 25

Polyether SG 25 is geschikt voor toepassingen waarbij er geen sprake is van intensief gebruik of zware belasting. Denk daarbij aan hoofdborden voor bedden of als verpakkingsmateriaal.

Polyether SG 28 donker antraciet

Polyether SG 28 donker antraciet wordt gebruikt als vulling in fotokoffers, verpakkingen of andere soortgelijke doeleinden.

Polyether SG 33 soft

Polyether SG 33 soft is geschikt voor kindermatrassen en voor matrassen met recreatieve doeleinden zoals topdek matrassen, bed achterwanden en rugkussens. Word ook vaak toegepast in de duurdere merken bankstellen als rugkussens.

Polyether SG 35 medium

Polyether SG 35 medium wordt vaak toegepast als dun matras van 5 à 6 cm dikte voor campers met een hefdak.

Polyether SG 35 firm

Polyether SG 35 firm is een veelgebruikte zit kwaliteit voor stoelkussens, boten, caravans en tuinbanken. Deze kwaliteit is geschikt voor recreatieve toepassingen.

Polyether SG 35/40 combi

Polyether SG 35/40 combi bestaat uit de soorten SG 35 firm en SG 40 soft, die samen zijn gelamineerd tot een combinatie plaat. Te gebruiken in boot, camper en caravan als zitkussen of slaapplek.

Polyether SG 40 soft

Polyether SG 40 soft is een medium stevige matras kwaliteit geschikt voor volwassenen en dagelijks gebruik. Bij een dikte van 15 cm ook als loungebank kussens te gebruiken.

Polyether SG 40 extra firm

Polyether SG 40 extra firm is zeer stevig en relatief hard. Te gebruiken als zitblokpoef, zitblok banken of stevig zitkussen. Niet geschikt als matras!

Polyether SG 18

Polyether SG 18 is geschikt voor creatieve doeleinden, bijvoorbeeld voor het maken van een carnavalskostuum of een toneeldecor. Ook voor knutselwerken en verpakkingen is het ideaal.

Koudschuim HR

HR staat voor schuim met een hoog rendement. Koudschuim heeft een beter vormend vermogen dan polyether en is weliswaar duurder, maar ook veel duurzamer. De open celstructuur van koudschuim zorgt voor betere ventilatie en vorming dan polyether. Als u op zoek bent naar comfort tijdens het slapen of zitten, is koudschuim de beste optie. Kwaliteiten van minimaal SG 50 zijn het beste bij koudschuim. Onder de SG 50 is het vaak veel minder duurzaam en kan er snel kuilvorming ontstaan, vooral bij vochtige omstandigheden.

Nasa foam / traagschuim SG 57

Traagschuim is een materiaal dat zich langzaam vormt naar het lichaam en zachter wordt naarmate lichaamswarmte opgenomen wordt. Het is toepasbaar als topdek matras vanaf 5 cm dikte en laat u heerlijk slapen zonder drukpunten. Tot slot nog een advies: ga niet veel dikker dan 7 cm in verband met warmteopbouw (zweten).

HR SG 52 Pantera

Pantera HR SG 52 koudschuim is een matras materiaal dat bekend staat om zijn zeer goede vormende eigenschappen en lange gebruiksduur. Verkrijgbaar in drie verschillende hardheden, van 100 soft voor topdek, 130 soft voor een matras van ± 15 cm dik en 150 medium voor een dunner matras (± 4 à 5 cm dik) voor een hefdak of daktent.

CMHR 65 safety foam

CMHR 65 safety foam is brandvertragend en anti-bacterieel koudschuim. Wordt toegepast in horecagelegenheden, musea, beroepsvaart en openbare ruimten.

Polypress

Polypress is samengeperst schuim en geschikt voor gebruik als geluidsisolatiemateriaal. Het is verkrijgbaar in de volgende SG-waarden: 80 en 140. Hoe hoger de SG-waarde, hoe harder de persing.

Quick-dry foam schuim

Quick-dry foam is een opencellig en waterdoorlatend schuim dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Bijvoorbeeld voor tuinbanken, loungekussens, bootkussens, of als vochtregulerende onderlaag voor kussens of matrassen. Bij ons kunt u SG 30 bestellen, in de firm voor zit kussens een stevige zit kwaliteit of de SG 30 medium voor rugkussens en buiten loungebedden. Door de antibacteriële behandeling is het niet geschikt als matras.

Advies gewenst? Neem contact op

Bent u de mogelijkheden aan het verkennen voor een schuimrubber mat of welk schuimrubber voor uw matras in de caravan het beste is? Wanneer u graag advies ontvangt bij het maken van een keuze, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We nemen uw wensen door en leggen de mogelijkheden aan u voor. U bent ook altijd welkom in onze showroom voor persoonlijk advies.

We zijn voor vragen telefonisch bereikbaar via 0255 – 51 99 25, of per e-mail.