SG 40 soft

SG40 soft bestellen

Wilt u polyether SG40 bestellen van matras kwaliteit? Bij Joan’s Comfortschuim kunt u dit zachte schuimrubber bestellen in verschillende diktes, lengtes en breedtes. Het resultaat? Een stevig matras dat geschikt is voor intensief gebruik. Voor welke maat en dikte u ook kiest: u bent gegarandeerd van duurzaam en kwalitatief polyether dat nog jarenlang mee gaat.

Bovendien bent u gegarandeerd van de juiste prijs kwaliteit verhouding . Kies de dikte naar wens en plaats een bestelling, of kies voor schuimrubber op maat.

Sorteren op
Aantal per pagina

Polyether SG40 soft

Polyether is een polymeer waar meerdere ethergroepen in voor komen. Polyether SG40 soft is een uiterst veerkrachtig materiaal dat 40 kilo per kubieke meter weegt. Polyether is ook wel bekend onder de naam schuimrubber, comfortschuim of schuimplastic. U geniet van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, doordat we het materiaal rechtstreeks bij de fabrikant inkopen.

U heeft de keuze uit platen in verschillende afmetingen en diktes, compleet afhankelijk van uw voorkeur. U kunt de schuimrubber platen zelf op maat maken, maar u kunt er ook voor kiezen om deze klus over te laten aan een specialist zoals Joan’s Comfortschuim.

Soortelijk Gewicht van 40

Polyether is geschikt voor onder andere een matras, doordat het een flexibel en veerkrachtig materiaal is. Wanneer u het schuimrubber indrukt, veert het schuim automatisch weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Polyether met een Soortelijk Gewicht lager dan 40 biedt te weinig veerkracht voor toepassingen waarbij stevigheid vereist is.

In het algemeen geldt: hoe hoger de SG-waarde, hoe harder en duurzamer bijvoorbeeld het matras is. Wanneer de SG-waarde te laag is, kan er bijvoorbeeld kuilvorming optreden, doordat er minder materiaal in zit per kubieke meter.

Toepassing

Polyether met een Soortelijk Gewicht van 40 is een veerkrachtig materiaal dat een verscheidenheid aan toepassingen kent waarbij stevigheid gewenst is. Denk hierbij onder andere aan matrassen voor zowel kinderen als matrassen voor volwassenen met een maximaal gewicht van 90 kilogram.

Maar ook voor kussens voor op bijvoorbeeld een loungeset als dik kussen van meer dan 15cm dik is dit schuimrubber zeer geschikt. Ten slotte zijn er nog tal van toepassingen waarbij het schuimrubber regelmatig recreatief met veel succes gebruikt wordt. Van een bed op de camping tot kussens voor op de boot.

SG40 matras

Dit schuimrubber is ook geschikt als matras omdat het goed isoleert, waardoor het de lichaamswarmte uitstekend vasthoudt. Bovendien is het ook nog eens geheel anti-allergeen. Wanneer u het SG40 matras intensief gebruikt adviseren we een dikte van minimaal 14 centimeter, om optimaal comfort te kunnen garanderen. Houd er bovendien rekening mee dat het matras in het begin nog wat stevig kan zijn, doordat deze tijd nodig heeft om zich te vormen. Het matras wordt op den duur vanzelf minder stevig.

Naast als een matras, fungeert polyether in deze dikte ook goed als matrastopper. Zo’n topper is heerlijk om op bijvoorbeeld een kussen in de caravan te leggen, waardoor u lekker kunt slapen doordat eventuele naden weggewerkt zijn. Vanaf 4 cm dikte is ideaal.

Rugkussen of zitkussen

U kunt polyether SG40 soft platen ook gebruiken als kussen, waaronder als zitkussen en rugkussen. Bijvoorbeeld voor op de loungebank, waar u heerlijk op wilt liggen. Of voor de eethoek op bijvoorbeeld de camping. Voor optimaal comfort raden we een dikte van minimaal 15 centimeter aan. Voor het rugkussen van de loungebank voldoet een wat dunnere plaat, namelijk een dikte vanaf 8 centimeter.

Levensduur

Maar hoe lang gaat het materiaal mee? De levensduur van SG40 schuim is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder van het gebruik en van de dikte van het schuimrubber. Wanneer u het matras dagelijks in gebruik heeft, gaat hij ongeveer 5 a 10 jaar mee. Gebruikt u hem voor recreatieve toepassingen, bijvoorbeeld als matras in de boot of als tuinkussen? In dat geval is de levensduur ongeveer tussen de 8 en de 12 jaar.

Verschillende standaard diktes

Voor een matras raden we een dikte van minimaal 14 centimeter aan. Wilt u hem gebruiken als zitkussen? Dan is een plaat vanaf 15 cm meer dan geschikt. Bij ons kunt u terecht voor een polyether SG40 matras kwaliteit van 160x200 cm in verschillende standaard diktes. Zo kunt u kiezen uit schuim polyether platen in de volgende diktes:

Heeft u een vraag over de juiste dikte voor een bepaalde toepassing, bijvoorbeeld een kussen op de boot? Wij adviseren u graag. Neem gerust contact met ons op of kom langs in de showroom in IJmuiden.

Polyether SG40 op maat

Standaard heeft het polyether een afmeting van 160x200 en een dikte tussen de 1 en 15 cm. De platen zijn minimaal deze afmeting, maar ze kunnen een paar centimeter breder of langer zijn. Wenst u een andere maat voor een bepaalde toepassing? Of alleen een andere dikte? Dat is geen probleem. Door het schuimrubber op maat te bestellen, betaalt u alleen voor wat u nodig heeft.

Niet meer en niet minder. Met behulp van machines uit ons eigen machinepark wordt het polyether voor bijvoorbeeld matrassen in de gewenste maat gesneden. Geef gerust de gewenste lengte, breedte en dikte aan ons door. Laat ons ook het gewenste aantal weten, dan snijden wij de platen perfect voor u op maat.

Van SG25 tot SG40 extra firm

Naast SG 40 soft, kunt u bij Joan’s Comfortschuim ook terecht voor de volgende soorten polyether:

Bestel het schuimrubber in de webshop

Op zoek naar polyether voor matrassen voor kussens? Kies de dikte naar wens en plaats een bestelling in de webshop! Wanneer u voor het schuim liever een andere afmeting wenst dan 160x200 cm wenst voor het matras of voor kussens, kunt u er voor kiezen om schuimrubber op maat te bestellen. Dan snijden wij het SG40 polyether matras kwaliteit exact in de maat die u wenst. U kunt echter ook kiezen voor andere soorten schuimrubber.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 0255 - 51 99 25.